12/12/13

καταγραφή ονείρου
Είχα στο αυτοκίνητο τη Δήμητρα και τη γιαγιά που ήταν σα ζωντανή αλλά γνώριζα πως είχε ήδη πεθάνει. Αμίλητη και καθισμένη στο πίσω κάθισμα, κάτι σαν ήρεμη δύναμη και σαν αφετηρία. Βρεθήκαμε νύχτα σε κάποιο φαρμακείο. Είπα της Δήμητρας - που δεν το συνήθιζε - να βγει να πάρει δυό-τρία πράγματα που χρειαζόμουν και συνεχίσαμε για το σπίτι του Γρηγόρη. Όταν φτάσαμε, κατέβηκα να τον χαιρετήσω κι ήταν η νύχτα δροσερή σα νύχτα του καλοκαιριού που θέλεις να ρίξεις κάτι πάνω σου. Βγήκε από το σπίτι και ήρθε προς το μέρος μου σχεδόν ανέκφραστος. Δεν προλάβαμε να πούμε δυό λόγια και τότε η Βίκυ πετάχτηκε από μέσα σα να για να ελέγξει την κατάσταση, αν όλα πήγαιναν καλά με το σύντροφό της. Αφού με χαιρέτησε κάπως κρύα, με σκανάρισε από πάνω μέχρι κάτω. Νομίζω πως φορούσε κάτι σαν άσπρη, μακριά ζακέτα που την τραβούσε και με τα δύο της χέρια να καλύψει το στήθος της - η κίνηση που κάνουμε όταν κρυώνουμε και το ρούχο δε μας αρκεί ή όταν είμαστε σε άμυνα, όταν είναι κάτι άβολο. Σκέφτηκα πως όταν θα έφευγα θα έλεγε του Γρηγόρη φανταστικά πράγματα και ανακρίβειες για μένα, από αυτά που οι άντρες συχνά πιστεύουν εύκολα. Δε μ' ένοιαζε καθόλου. Σκέφτηκα μάλιστα ότι επανορθωτικά όνειρα όντως υπάρχουν.

5 σχόλια:

 1. Είναι που λένε "του φταίνει τα ρούχα του".. :)
  Καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λεπτομερης καταγραφη, τοσο που δεν ξεχωριζει το ονειρο απο την πραγματικοτητα, ή ακομη την επιθυμητή πραγματικοτητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Hfaistiwnas:

  Του συγκεκριμένου;Αυτό είναι μάλλον σίγουρο!
  Τι κάνεις,καλό αγόρι;  @Caesar:

  Μου αρέσουν τα όνειρα που τα θυμάσαι με τόση λεπτομέρεια σα να τα έζησες.Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους ή αμφισβήτησης.Εδώ η επιθυμητή πραγματικότητα έχει ήδη συντελεστεί στον ξύπνιο,από άλλη οδό.
  Γεια σου Caesar!Κάνε μια βόλτα και για μένα στο λιμάνι.
  :-)


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Του φταίνε" ήθελα να γράψω όπως κατάλαβες! χαχα! Είμαι καλά! Ήσυχα! Εσύ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Hfaistiwnas:

  Το κατάλαβα!Χαίρομαι που είσαι καλά.Κι εγώ μια χαρά.
  Πολλά φιλιά στέλνω!


  ΑπάντησηΔιαγραφή