23/10/10


Ξημέρωμα. Δε φυσάει καθόλου.Τα φύλλα μοιάζουν τόσο ακίνητα σα να' ναι τα φυτά μεσα σε βιτρίνα κι εγώ απέξω. Είδα σε όνειρο μια σχετικά μεγάλη έκταση και πάνω της κατακόκκινα γεράνια. Μια κουβέρτα από γεράνια, αν μπορώ να το πω έτσι, σε έναν άσχημο χώρο.Έλαμπαν κάτω από τον ήλιο.
Προχθές, στην Καλιρρόης, πρώτη φορά παρατήρησα ένα παλιό σπίτι κρυμμένο πίσω από σκιερή βλάστηση. Το καυσαέριο είχε ποτίσει το τσιμέντο, ο τοίχος είχε πάρει μια γκριζωπή-καφετιά απόχρωση, όμως, κατά έναν περίεργο τρόπο, όλο αυτό ταίριαζε με το κάδρο του παραθύρου. Μπορεί και να ήταν άσχημος αν ήταν κατάλευκος. Έριξα μια φευγαλέα ματιά στο χώρο που φωτιζόταν από ένα χλωμό, πορτοκαλί φως: μια βιβλιοθήκη παλιά και βαρυφορτωμένη, ένα λαμπατέρ από παλαιοπωλείο και τα λεπτά κλαδιά από το ψηλόλιγνο δέντρο του δρόμου να ακουμπάνε πάνω στο τζάμι. Καθόλου άσχημο, σε ένα σχετικά αδιάφορο δρόμο. Η Καλιρρόης θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου παραθαλάσσια, ως Ωκεανίδα που ήταν. Το κάδρο ήταν πάντα εκεί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και από το συγκεκριμένο μέρος συμβαίνει να έχω περάσει πολλές φορές μέσα σε μια εικοσαετία. Όμως εγώ το είδα τώρα για πρώτη φορά.

6 σχόλια:

 1. ωχ τώρα είδα οτι έγραψα το σχόλιο σε άλλη ανάρτηση
  το μεταφέρω εδώ λοιπόν...
  έλεγα πόσα πράγματα βλέπουμε καθημερινά που στην ουσία δεν τα βλέπουμε;
  ένα μικρό κλικ, ένα ασήμαντο ερέθισμα χρειάζεται τις περισσότερες φορές, για να γίνουν ορατά

  την καλημέρα μου

  υγ: κλειδάκι σου έστειλα για το μπλογκοσπιτάκι μου, αφού αναγκάστηκα προσωρινά να το κλειδώσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι περίεργο, αλλά υπάρχουν πράγματα που όσες φορές και αν έχουμε κάνει και ξανακάνει, δεν προσέχουμε, και τσουπ, μια μέρα μας φαίνεται περίεργο που δεν τα είχαμε προσέξει, μπορεί να ήταν κάτι μικρό αλλά μας έκανε να αλλάξουμε διάθεση για λίγο..
  Καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόσο σπουδαία η ματιά στη λεπτομέρεια τριγύρω...Την προσπερνάμε δυστυχώς πολλές φορές. Και είδες πως το όμορφο ξεπηδάει απο τη λεπτομέρεια, μόλις την εντοπίσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. logia,
  Hfaistiwnas,
  kovo voltes,
  λοιποί,

  ευχαριστώ για το χρόνο σας όταν στέλνετε ένα σχόλιο.Αλλά θα μου επιτρέψετε να μην απαντάω πάντα,όταν κρίνω ότι δε χρειάζεται να το κάνω ή όταν δεν τίθεται κάποιο θέμα.Το σημερινό ειδικά,ήταν μια καταγραφή,σα να γράφω σε ημερολόγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ μ' αρέσουν αυτές οι "Αποκαλύπτικές" περιγραφές σου, Γωγώ.

  Μού θύμισε την περιγραφή τού Άρθουρ Κλάρκ, από τους κόσμους που έβλεπε ο Μπόουμαν όταν μπήκε στο Μονόλιθο (2001, Οδύσσεια τού Διαστήματος).

  Idom

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Idom,
  Δεν το ξέρω κι έτσι δεν έχω ιδέα.Μου δίνεις όμως αφορμή για να το ψάξω.
  Η περιγραφή πάντως δεν απέχει από την πραγματικότητα - όλα αληθινά ήταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή